Сподели с приятел, на който ще му е полезно:

1. Ходене с наведена глава: с годините може да доведе до изкривяване на горните прешлени, а компенсаторните опити на тялото за баланс пък могат да доведат до изкривяване в цялото тяло – чак до ходилата. От своя страна изкривената стойка  е източник на редица заболявания.

СЕДЕНЕТО Е НОВОТО „ПУШЕНЕТО НА ЦИГАРИ“ ПРЕЗ 21 ВЕК.

ВСЪЩНОСТ ВЕЧЕ СЕ СМЯТА, ЧЕ СЕДЕНЕТО Е ПО-НЕЗДРАВОСЛОВНО И ОПАСНО ОТ ПУШЕНЕТО!

НИТО 1 ТРЕНИРОВКА НЯМА ДА КОМПЕНСИРА ЗА ОСТАНАЛИТЕ 15 ЧАСА СЕДЕНЕ.

-УМТЯЛОДУХ

ТРЯБВА НА ВСЕКИ 30-40-50 МИНУТИ ЧОВЕК ДА СТАВА И ДА СЕ РАЗДВИЖВА ЗА МИНИМУМ 1 МИНУТА!

2. Несдъвкване на храната: освен непълноценно усвояване на изяденото, този навик води и до други последици като болки по протежението на храносмилателната система, некачествено храносмилане, забавено храносмилане, остатъци от храна (шлаки) по стените на някои части на хранопровода и др., оттам и проблеми на метаболитно ниво свързани с неусвояване на дадени вещества необходими за организма.

3. Липса на дозировка при тренировките: често трениращият разбира “максимална отдаденост”, като “максимална натовареност” в тренировките. За да сме наистина отдадени е важно да следим параметрите на своите тренировки и плавно да ги повишаваме или ръководим по избрания от нас начин. Да влезем в залата и да тренираме на предела не е оптималният избор за нас!

 

4.Незаинтересованост за личното ни здраве: често поставяме на преден план неща като “трябва да готвя 5 минути повече”, “трябва да стана 20 минути по-рано” , спрямо нашето здраве. Ние мислим, че имаме свобода на избора по този въпрос, но това е илюзия, защото организмът е много точен механизъм и няма сценарии, в който безхаберието да не му се отрази. Някои хора са немърливи спрямо здравето си, но живеят по-дълго, в сравнение с други, които живеят по-здравословно и това ги кара да си мислят, че са на прав път, но всеки индивид зачерква мигове от живота си с всяка безотговорност към здравето, без съмнение!АНТОНИО КОСТОВ #bodyconstructor

Пътят към Здравето!

ОЩЕ СТАТИИ НА АВТОРА:

Дихателни упражнения! Как да започнем?

НЕПРАВИЛНА СТОЙКА -ПРИЧИНИ


ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ И ПОЛЕЗНИ СТАТИИ:

Ползи от Загряване преди тренировка
Факти и Истории За Болката
Защитаващата ни Майка – Нервната ни система
Еволюцията и Добрата Стойка | (umtqloduh.info)

Сусамов тахан – ползите от само 50 грама на ден! – УМ-ТЯЛО-ДУХ (umtqloduh.info)


Сподели с приятел, на който ще му е полезно:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *